Fotografia de David Ruano © Copyright

CURRÍCULUM BREU
VEGEU EL CURRÍCULUM DETALLATWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Curriculum_detallat.html
currículum
índexWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Inici.html
televisióWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Televisio.html
teatreWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Teatre.html
contractació i fotosWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Contractacio.html
crèditsWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Credits.html
música, cd i dvdWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Musica_i_dvd.html
llibresWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Llibres.html

Actriu, cantant i show-woman. És llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i ha cursat estudis de dansa, cant i música.


En teatre ha interpretat: Geronimo Stilton. El musical del Regne de la Fantasia i La doble vida d’en John de Ray Cooney, obres dirigides per Àngel Llàcer. El xou de la Lloll. 25 anys, direcció escènica d’Enric Llort i musical de Sergi Cuenca. El joc dels idiotes, dirigida per Antonio Calvo; Òscar. Una maleta, dues maletes, tres maletes, dirigida per Abel Folk; L’Inauguraal de Montse Colomé al Teatre Kursaal de Manresa; Don Carlos de Verdi, dirigida per Peter Konwitschny al Liceu de Barcelona; espectacles poètico-musicals de petit format amb Celdoni Fonoll, com Quin món de mones! i Ocells i cançons... i altres diversions; La verbena de la paloma, dirigida per Joan Font i Antoni Ros Marbà; Ronda de mort a Sinera, dirigida per Ricard Salvat;Tot Lloll, dirigit per Josep M. Mestres; Pigmalió, dirigit per J.L.Bozzo; La Lloll, un xou ben viu, dirigit per Josep M. Mestres; Un dels últims vespres de carnaval, dirigit per Lluís Pasqual; Àngels a Amèrica, Cal dir-ho?, El misantrop, Lorenzaccio, El dret d’escollir i Cyrano de Bergerac, totes dirigides per Josep M. Flotats; i L’Auca del senyor Esteve, dirigida per Pere Planella.


Ha esdevingut molt popular pels seus treballs a la televisió en programes de Salvador Alsius i Joaquim M. Puyal i, molt particularment, amb els seus xous a TV3. Ha col·laborat en el programa de TV3, Buscant La Trinca. També ha protagonitzat els xous La Lloll a BTV i Cap d’Any a BTV a Barcelona Televisió; Ha intervingut en les sèries Are we there yet? de la Warner Bros; La vida de Rita, de Manolo Iborra a TVE; 2000+2 (Cap d’Any) a TV3; el programa Festa Major a TV3; Cosas que importan, dirigit i presentat per Jaume Barberà, a TVE; Programació de Tardor a T5, dirigit per Xavier Manich. També va presentar la 2a edició dels Premis Max de Teatre a TVE 2, dirigida per Joan Font. Ha protagonitzat la sèrie Laura; El show de la Diana; Mil nou-cents noranta-Lloll (especial Cap d’Any a TV3 1994-95) i La Lloll (1993-1996)


En cinema ha treballat a Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen; Ángeles, S.A. d’Eduard Bosch; Aquesta nit o mai i Què t’hi jugues, Mari Pili? de Ventura Pons; Ho sap el ministre? de Josep M. Forn; Les anges de Jacob J. Berger; Massa vell per morir jove d’Isabel Coixet; Sinatra de Francesc Betriu; i Gaudí de Manuel Huerga. Ha treballat a La Trinca (The muvie) de Joaquim Oristrell


Des del 2004 al 2006 va dirigir i realitzar el seu xou setmanal Quin món de mones! a Catalunya Ràdio, on anteriorment havia col·laborat en programes de Salvador Alsius i Antoni Bassas.

L’any 2006 van sortir els DVD La millor Lloll, amb personatges, paròdies musicals, esquetxos i entrevistes dels seus xous a TV3. (2a edició, 2007)

Ha enregistrat el disc Quin món de mones!, produït per Antoni Parera Fons; Paròdies musicals de la Lloll, dirigit per Joan Albert Amargós; i ha col·laborat, entre altres, en els discos Mercat de Calaf, Aigua secreta, Cançons de l’amor que tinc, Per un petó i Antologia de Celdoni Fonoll. També ha participat en el Concert desconcertant, amb text de Miquel Desclot i música i direcció d’Antoni Ros Marbà. I en el CD Geronimo Stilton. El musical del Regne de la Fantasia, amb direcció de Manu Guix.

Autora amb Celdoni Fonoll del llibre Quin món de mones! I Estimat diari (del seu personatge Vanessa) amb Antoni Bassas i Xavier Bosch.

També ha fet publicitat per a Loto Express, Banca Catalana, Bacallà d’Islàndia, La Caixa, Assistència Sanitària Col·legial i el Periódico, entre altres.


Durant la seva prolífica carrera ha rebut, entre altres, els premis Ondas de TV; el Sebastià Gasch de teatre; el Premi 10 anys, els millors de la dècada de TV3; el premi a la Millor Actriu de televisió de l’AADPC; el premi Endavant de TV; Els 7 de Regió 7; el premi Lluís Companys d’actuació cívica; el premi ARC cultura i espectacles, d’humor, varietats i music hall; el premi Amic de l’Any, de l’associació barcelonina Amics de la Ciutat, conjuntament amb Celdoni Fonoll; el premi Joan Poch de Mallerich a la trajectòria professional i personal, i el Margarida Xirgu 2008-2009.


presència als mitjans 
de comunicacióWeb_Oficial_Lloll_Bertran._Mitjans_Comunicacio.html